contactformulier

Heeft u een schokkende ervaring ofwel ’trauma’ meegemaakt?

Bijvoorbeeld:     
– een overval – inbraak – ernstig (auto)ongeluk – verkrachting – bedreiging – zinloos geweld – straatroof – (onverwacht) sterfgeval – enz.

Komt het u bekend voor dat ten tijde van het voorval de tijdsbeleving is verandert? De minuten leken wel uren te duren en u was zich heel bewust of juist geheel onbewust van het gebeuren? Handelde u ook op de automatische piloot, of was u verstijft van schrik en wist u niet meer wat te doen?

Beichuan3-klein

Heeft u ook klachten van uiteenlopende aard na het trauma, zoals:
– concentratie problemen – je vrijheid kwijt te zijn – angst aanvallen en paniek aanvallen – onrustig – moeilijk alleen kunnen zijn – opgejaagd voelen – slaap problemen – belemmering tijdens dagelijkse bezigheden – niet meer kunnen ontspannen – hartkloppingen – tintelingen in de handen – enz.

Als u zich herkent in een of meerdere van deze problemen, dan heeft u te kampen met een trauma, wat zomaar niet uit zichzelf overgaat. Na verloop van tijd heeft u het niet meer in de gaten waar deze klachten vandaan komen.

Wat doet u eraan?

Een van de behandelmethoden om schokkende ervaringen of trauma’s op te lossen, naast medicatie of reguliere psychotherapie, is hypnose. Hypnose heeft als voordeel dat het vrij snel naar de oorsprong van het probleem gaat, en dat op dusdanige manier behandelt, dat het onderbewuste anders gaat reageren.

Ans Franken van de Verbinding pakt samen met u uw traumatische ervaringen door middel van hypnose aan, waardoor uw concentratie problemen en andere problemen die u ondervindt ten gevolge van het trauma oplossen.

Zie tevens het onderdeel “Hyperventilatie” waar meer omschreven staat over trauma’s.

Menu