contactformulier

Endometriose

Wat is endometriose gemakkelijk gezegd verklevingen. We geven even een betere verklaring.

Elke maand wordt voorafgaand aan de menstruatie het baarmoeder slijmvlies onder invloed van hormonen dikker als voorbereiding op e.v.t. innesteling van een bevruchte eicel.

Tijdens de menstruatie wordt het slijmvlies af gestoten, het geen gepaard gaat met een bloeding.

In de baarmoeder is dit geen probleem, maar als er op andere plekken in het lichaam ook baarmoeder slijmvlies zit, gaat dit ook dikker worden en vervolgens bloeden.

Dit is bijna nooit levensbedreigend maar kan wel veel klachten geven , voornamelijk pijn klachten.

Endometriose komt b.v. voor in buikholte eierstokken buikvlies en kleine bekken maar ook in de darmen vooral dikke darm waardoor de klachten vaak gediagnostiseerd worden als P.D.S. [ Prikkelbare darm}.

 

Oorzaak:           

Genetisch bepaald.

Maar vooral stress is van grote invloed.

Voeding draagt ook een steentje bij aan het ontstaan van. Met name bespoten groenten en fruit.

Eerlijk gezegd dacht ik steeds al hoe komt het toch dat je tegenwoordig meer hoort van deze klachten als vroeger Nu ja wat ik hier boven beschreven heb duidt hier wel op .

Wat er aan te doen met Hypnotherapie.

Om te beginnen gaan we zorgen dat je de stress kan verminderen en pijn reduceren.

Hoe doe je dat pijn reduceren dit kun je doen om het woordje pijn te vervangen door b.v. warmte

Wanneer je n.l. warmte zegt krijgen de hersenen een ander signaal binnen als wanneer je het over pijn hebt komt er een signaal dat er dus pijn aangemaakt moet worden . dus is er weer pijn.

Door te zorgen voor afleiding en suggesties te geven aan het onderbewustzijn dat het lichaam meer endorfine het lichaam eigen stofje aan mag maken door de herhaling van deze suggestie gaat dit ook gebeuren.

Dit is de kracht van Hypnose.

Je kunt bij de verbinding ook werken met regressie op dit onderwerp. Voor mensen die geloven in Karma . De wet van oorzaak gevolg kun je ook door middel van regressie terug in de tijd waar jouw

Ziel dit ziekte beeld ontwikkeld heeft. Mogelijk was dit al in een vorig leven Waar heb jij je zelf mee gegeven b.v. geen kinderen te willen baren ? Omdat je hier mogelijk nare ervaringen mee hebt In een vorig leven.. Of je hebt het gevoel de verantwoording niet aan te kunnen. Ik noem maar enkele voorbeelden. Het kan zoveel meer zijn. Het rijkt te ver om daar hier dieper op in te gaan. Dit kunnen we doen als je komt voor een intake .Graag wil ik je meer uitleg geven hoe vorige levens doorwerken in dit leven hierover kun je me het beste bellen 01350718 mocht je interesse hiervoor gewekt zijn.

Mindfulness

Mindfulness is een andere methode waar je bij de verbinding kunt werken als je last hebt van endometriose.

Hoe dan , nu even in het kort wat mindfulness is.

Gewaarwording

Acceptatie {het mag er zijn]

Zonder oordeel

Leven in het nu Wat is er nu ? Is er pijn dan accepteer ik pijn adem goed door Ik heb geen oordeel hierover. Gaan mijn gedachten toch oordelen over de pijn b.v. Waarom nu Waarom ik Waar heb ik dit aan verdiend? Ik wil geen pijn.

Als je deze gedachten stroom bij je zelf opmerkt , zeg je tegen je zelf STOP.

Deze gedachten stroom brengt je niets houdt de pijn alleen maar instant. Het is niet belangrijk om te weten waar de pijn vandaan komt En nee je hebt het niet verdient En nee het hoeft niet nu. En ja ik snap dat je geen pijn wil maar.

En nu komt het belangrijkste. De bedoeling is dat je weet dat aan de gedachten stroom emoties aan vast zitten. En Emotie noemen we in de volksmond stress en zenuwen.

Maar het gaat hier om emotie. 4 basis emoties zijn Bedroefd ,Boos Bang, Blij

Menu