contactformulier

In dit filmpje krijg je een fragment van een voorbeeld sessie te zien.

 

Hypnose komt van het woord Hypnos, dat in het Grieks “ slaap” betekent.

Toch heeft hypnose niets met slaap te maken. Hypnose is een bewustzijnstoestand dat ligt tussen slaap en waken in. Deze toestand bereikt men door middel van ’trance’. Trance wordt bereikt door zich zeer aandachtig te concentreren. Doordat je aandachtig concentreert, vervaagt de omgeving. Daarom zou je trance verschijnselen, bewustzijnsvernauwing kunnen noemen in plaats van bewustzijnsverlaging. Wat wel verlaagt is de bloeddruk en hartslag, en ook de lichaamstemperatuur kan iets lager worden, trance is een alledaags verschijnsel. Men kan deze trance gebruiken om in een hypnotische staat te komen waardoor je informatie  uit je onderbewustzijn kan halen.

Verkeerde opvattingen over hypnose:

 • Alleen bepaalde mensen kunnen worden gehypnotiseerd.
 • Hypnose wordt tot stand gebracht door een hypnotiseur.
 • Iedereen die gehypnotiseerd kan worden moet een zwakke geest hebben.
 • Tijdens de hypnose ben je geheel aan de wil van de hypnotiseur overgeleverd.
 • Hypnose kan slecht zijn voor de gezondheid.
 • Het kan gebeuren dat je niet meer uit hypnose komt.
 • Je moet ontspannen zijn om hypnose te kunnen ervaren.
 • Tijdens hypnose slaap je.

Dit zijn allemaal misvattingen over hypnose en zijn zeker niet waar!

Wat is Hypnose wel?

Hypnose is een staat van concentratie waarbij u toegang krijgt tot het onderbewuste, door middel van uw bewustzijn te vernauwen. Dit vernauwen van het bewustzijn ontstaat door volledige concentratie wat voor een volledige ontspanning zorgt. Door u te concentreren bijvoorbeeld op uw lichaam of op geluiden van buitenaf o.a. stemgeluid of muziek of een vogeltje dat zingt kunt u in een diepe ontspanning geraken. Tijdens deze toestand bent u ontvankelijk voor suggesties die u krijgt van de therapeut.

Hypnose bandopname

Bij hypnose sessies van Ans Franken ontvangt u een opname met suggesties die speciaal voor u bestemd zijn. De teksten zijn helemaal afgestemd op uw problematiek en dus persoonlijk en op maat. Doordat u deze opname thuis kunt gebruiken komt de zogenaamde positieve ‘herprogrammering’ sneller op gang. U hoeft er niets extra’s voor te doen, alleen te luisteren en het onderbewuste gaat hiermee zijn gang!

Voorbeelden van dagelijkse hypnose:

>  Tijdens de opvoeding krijgt een kind herhaalde boodschappen wat wel en niet mag, en wat er van hem/haar verwacht wordt, hier zit een duidelijk herhalingspatroon in.

>  Zo verloopt het ook op school ook hier maakt men gebruik van veel herhaling en op verschillende manieren zo wordt kennis in het bewustzijn (vervolgens onderbewustzijn) opgeslagen.

>  Ook reclame is gebaseerd op herhaling van een boodschap, religieuze- en sekte leiders maken gebruik van hypnose door hun boodschap op indringende wijze over te brengen. Zij allen maken hier dankbaar gebruik van.

Zelfhypnose

Zelfhypnose is een hulpmiddel voor het leven, dat voor allerlei doeleinden kan worden  toegepast. Het is een methode waarmee je niet alleen je huidige problemen kunt oplossen, maar ook mogelijk problemen die je in de toekomst tegenkomt. Je kan er ook jouw persoonlijke vaardigheden mee verbeteren.

De belangrijkste toepassingsmogelijkheden zijn:

 • Verbeteren van het zelfvertrouwen.
 • Vermindering van stress.
 • Oplossen van problemen en het nemen van beslissingen.
 • Verhogen van sport en studie prestaties.
 • Stoppen met roken.
 • Gewichtsafname, pijnbeheersing.
 • Overwinnen van niet al te sterke angsten.
 • Oplossen van slaapproblemen.
 • Verbeteren van seksueel leven.
 • Pijnloze bevalling.

Zelfhypnose leren bij De Verbinding

Zelfhypnose is een leerproces. Het kan worden aangeleerd zoals schrijven, autorijden, pianospelen enz. Trance is een natuurlijk fenomeen dat regelmatig in het dagelijkse leven wordt ervaren en zo oud is als de mensheid. Alle hypnose is zelfhypnose want als men niet wil kan er geen sprake van hypnose zijn! Aandachtig luisteren naar iemand die een verhaal aan het vertellen is en daar helemaal in opgaan of  wegdromen bij het luisteren naar muziek en je helemaal in een andere staat voelen. Naar de televisie kijken en daar helemaal in op gaan zodat je niets meer van de omgeving waarneemt.

Hypnose is gemakkelijk en men komt het dus dagelijks tegen. Zelfhypnose is ook ter ondersteuning van proces therapie. Zo kan men sneller problemen transformeren waardoor men minder therapiesessies nodig heeft.

Menu