contactformulier

Afvallen en hypnotherapie je lijf je leven

De Verbinding, praktijk voor Integrale hypnotherapie, biedt u een totaal 
programma voor gewichtsbeheersing, obesitas.  
Het programma van Ans Franken bestaat uit het inzetten van suggesties op maat, visualisatie,  lichaamsgerichte oefeningen ter bevordering van de stofwisseling. Dit in combinatie met eenvoudige eetgewoonte zorgen ervoor dat u leert de touwtjes in eigen hand te nemen!
Zie flimpje afvallen onder hypnose.

Als het gaat om via hypnose af te willen vallen. Waar gaat het bij het afvallen om? Om te beginnen niet alleen om voeding ookal zegt men altijd ieder pondje gaat door het mondje. In principe is dat waar, maar of U aankomt van dat pondje of niet daar gaat het om! Er zijn ook mensen die kunnen eten wat ze willen en toch niet aankomen!

Weet u dat:

  • als uw stofwisseling te traag is u waarschijnlijk oppervlakkig ademt?
  • zuurstof  belangrijk is voor het vetverbrandingsproces?
  • als uw lever overbelast is, uw milt, nieren en darmen ook niet goed werken?
  • de milt de katalysator is van de stofwisseling?

En dan zijn er ook weer vele sportschoolhouders die beweren als U maar voldoende beweegt komt alles goed dan valt U af. Maar mensen die echt kampen met overgewicht zoals ik zelf ook al uit eigen ervaring weet, weet ik wel beter dat die twee componenten nog niet het enige is. Nee inmiddels weten wij wel wat er meer aan ten grondslag ligt iets wat nog veel belangrijker is namelijk de emotionele balans. Die emotionele balans wordt vaak benoemd als stress.

Vroeger hoorde je vaker dikke mensen zijn gezellige mensen en ja daar zit wat in. Toch ik als hypnotherapeut die nog al eens werk met mensen met overgewicht maak veel mee dat het lachen dan het weg lachen is van emoties. Wanneer je voor je zelf achter haalt welke onverwerkte emoties ten grondslag liggen aan je overgewicht. Dan kun je voor eens en altijd af rekenen met je overgewicht.

Het is zo vervelend als andere mensen die nooit te dik zijn geweest je willen adviseren van wat je wel mag en wat niet mag. Ook praten ze met je over zogenaamd onvoldoende wilskracht te hebben. Dan denk je toch bij je zelf, zie je wel ze begrijpen me niet!

Overgewicht door emotionele disbalans, wat ligt daar nog meer aan te grondslag. Bijvoorbeeld hormonen misschien is dat wel verklaring waarom vrouwen het moeilijker hebben om af te vallen als mannen. Dat neemt niet weg dat er genoeg mannen ook overgewicht hebben. Bij jongere mannen kan onbewust spelen onvoldoende gezien te worden bij oudere mannen kunnen ook overgangshormonen mee spelen mid life crisis spreekt men dan van. Om nog maar te zwijgen over de stress van onvoldoende aan het werk te kunnen komen echt iets van deze tijd. Tig sollicitaties weg doen en steeds weer afgewezen te worden. En dan te denken aan vanuit de opvoeding geleerd te hebben te eten om je zelf te belonen of teleurstellingen weg te eten of eten om dat je het verdiend hebt. Met zo’n overtuiging zet jij je zelf altijd vast dan heb je altijd een reden om te eten of te snoepen. Of zegt deze U meer, ik eet uit verveling of sterker nog ik stop het onbewust in mijn mond.

Wat kan deze hypnotherapeut voor U doen?  Om te beginnen uitzoeken wat voor U de knelpunten zijn van het over gewicht. Suggesties mee geven en fouten kopelingen die U onbewust gemaakt hebt onder hypnose of regressie los te koppelen. Wanneer U onderliggende problemen opgelost hebt komt U vanzelf weer meer in beweging. En als U ziet dat U emotioneel weer in balans bent, zult U merken dat U lichaam daarna ook weer in balans gaat komen. Daardoor krijgt U ook weer meer energie om bijvoorbeeld te gaan sporten waar door het afvallen nog sneller gaat dan voorheen het geval was. Dus in het kort als U de emoties de baas bent bent U ook de baas over U (over) gewicht.

Ook houd De Verbinding gratis inloop ochtend en avond graag van tevoren aanmelden. U krijgt dan te horen wanneer ze plaats vinden.

Menu