contactformulier

Fibromyalgie betekent letterlijk  “pijn in bindweefsel en spieren”. Fibromyalgie (is verwant aan reuma) veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid, die chronisch zijn. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Er zijn geen medicijnen om de aandoening  te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met pijnstillers, matige beweging en rust. Dat zijn de gangbare opvattingen die men meestal tegen komt.

In hun lichaam is niets te vinden

Als Fibromyalgie niet is te verklaren is het aannemelijk dat het veroorzaakt wordt door een zware emotionele belasting. Men kan dan ook denken dat het lichaam volkomen normaal is en dat is ook zo maar dat de functie gestoord is. Aan deze functie stoornis kan men wel degelijk iets aan doen. Door je onderbewuste anders te laten omgaan met pijn is het mogelijk de klachten van fibromyalgie te verminderen en zelfs te transformeren.

Hypnose

Hypnotherapie is hier bijzonder geschikt voor, als eerste gaan we leren opnieuw om te gaan met de pijn prikkels die zich aandienen. Dat doen we doormiddel van visualisaties die op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn. Verder gaan we kijken waar en wanneer deze fibromyalgie is ontstaan, als we dat achterhaald hebben is de mogelijkheid groot dat we deze situatie kunnen gaan herkaderen. Wij bij De Verbinding werken altijd met meerdere sporen dat wil zeggen dat we van verschillende kanten de klachten benaderen.

Wij stellen dan ook een behandelplan op zodat u weet waar u aan toe bent bij ons.

Kijk ook op ons blog

Menu